RETEK – Tavaszi reteksaláta

Könnyű finom vacsora kerekedhetik belőle.

Hozzávalók 4 főre

  •     1 fej fejessaláta
  •     1 kisebb uborka
  •     3 szál újhagyma
  •     kis csokor petrezselyemzöld
  •     1 csomag fehér jégcsapretek
  •     15 dkg sajt (pl. edami)
  •     2 kis pohár natúr joghurt
  •     méz
  •     fehérbors
  •     só
  •     kiskanál mustár
  •     5 db főtt tojás

Elkészítés
    A hozzávalókat megmossuk, lecsepegtetjük.
    A salátát csíkokra vágjuk, az uborkát felkockázzuk, az újhagymát zöldjével együtt felkarikázzuk.
    A sajtot kis kockára vágjuk, a retket felkarikázzuk.
    A petrezselyemzöldet összevágjuk. Nem kell nagyon apróra.
    A hozzávalókat lazán összerázzuk.
    Tetejére rakosgatjuk a főtt tojás cikkeket.
    Az öntethez  a joghurtba tegyünk mézet, sót, kevés borsot és ízlés szerint sózzuk.
    Összekeverjük, a salátára öntjük. Hűtőben jól lehűtjük.
    Pirított kenyérrel tálaljuk.

Forrás: nosalty.hu 

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás