23 ápr RETEK – Tavaszi reteksaláta
Könnyű finom vacsora kerekedhetik belőle.
Hozzávalók 4 főre
- 1 fej fejessaláta
- 1 kisebb uborka
- 3 szál újhagyma
- kis csokor petrezselyemzöld
- 1 csomag fehér jégcsapretek
- 15 dkg sajt (pl. edami)
- 2 kis pohár natúr joghurt
- méz
- fehérbors
- só
- kiskanál mustár
- 5 db főtt tojás
Elkészítés
A hozzávalókat megmossuk, lecsepegtetjük.
A salátát csíkokra vágjuk, az uborkát felkockázzuk, az újhagymát zöldjével együtt felkarikázzuk.
A sajtot kis kockára vágjuk, a retket felkarikázzuk.
A petrezselyemzöldet összevágjuk. Nem kell nagyon apróra.
A hozzávalókat lazán összerázzuk.
Tetejére rakosgatjuk a főtt tojás cikkeket.
Az öntethez a joghurtba tegyünk mézet, sót, kevés borsot és ízlés szerint sózzuk.
Összekeverjük, a salátára öntjük. Hűtőben jól lehűtjük.
Pirított kenyérrel tálaljuk.
Forrás: nosalty.hu