Póréhagymás carbonara

Villámgyorsan, könnyen elkészíthető olaszos fogás.

Hozzávalók

80 g kockára vágott pancetta vagy szalonna

egy kocka sótlan vaj

2 szál póréhagyma, hosszában félbevágva és vékonyan felszeletelve.

200 g spagetti

3 tojássárgája

75 g parmezán

2 teáskanál fekete bors

2 teáskanálnyira őrölve

Elkészítés

Süssük a pancettát egy hideg, tapadásmentes serpenyőben közepesen magas hőfokon 5-10 percig, vagy amíg a zsír ki nem olvad, és a pancetta ropogós nem lesz. Szűrőkanállal szedjük ki egy tányérra. Adjuk hozzá a vajat és a póréhagymát a serpenyőhöz egy csipet sóval együtt, majd mérsékeljük a hőfokot közepesen alacsonyra, és süssükk óvatosan 15-20 percig, vagy amíg a póréhagyma nagyon puha nem lesz. Keverjük vissza a pancettát a serpenyőbe. Közben főzzük meg a spagettit enyhén sós, forrásban lévő vízben.

Keverje össze a tojássárgáját, a parmezánt és a fekete borsot. Amikor a tészta már majdnem kész, kanalazzunk 2 evőkanálnyit a tészta főzővizéből a tojásos keverékbe, és ismét keverje össze.

Tegyük át a spagettit egyenesen a vízből a póréhagymás serpenyőbe, majd vegyük a hőfokot nagyon alacsonyra. Azonnal kaparjuk bele a tojásos keveréket, és óvatosan forgassuk össze az egészet. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy csobbanásnyit a tészta főzővizéből, hogy fellazítsa. Folytassuk a keverést 3-4 percig – a szósznak be kell sűrűsödnie és a spagettire kell tapadnia, ami azt jelenti, hogy a tojássárgája megfőtt. Szedjük a carbonarát tálakba, majd tálaljuk.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás