Peche melba (málnaöntetes őszibarack desszert)

Ezt a híres desszertet elsőként Auguste Escoffier mestercukrász készítette el Londoban, a Savoy Hotelben, és Nellie Melba operaénekes után nevezte el.

Hozzávalók

500 g porcukor

1 citrom leve

1 vaníliarúd, kettévágva

6 nagy őszibarack, (nem túl érett)

300 g málna

2 evőkanál porcukor

vaníliafagylalt a tálaláshoz

Elkészítés

Tegyük a cukrot, a citromlé felét és a vaníliarudat egy nagy lábosba. Öntsünk hozzá 600 ml vizet, majd tegyük közepesen magas hőfokra, és buborékosítsuk 6-8 percig, vagy amíg szirupszerűvé nem válik. Forgassuk a serpenyőt, hogy a cukor feloldódjon, majd óvatosan melegítsük 5 percig, amíg szirupos lesz.

Közben félbevágjuk az őszibarackokat, és eltávolítjuk a magokat. Beletesszük őket a szirupba, és 4-5 percig pároljuk, félidőben óvatosan megfordítva, amíg puhák lesznek, ha késsel megszúrjuk őket. Tegyük át egy tányérra, a párolófolyadékot félretéve, és hagyjuk annyira kihűlni, hogy a héjukat eltávolíthassuk.

A málnát, a porcukrot és a maradék citromlevet turmixgépbe tesszük, és simára turmixoljuk. Szitán passzírozzuk át, hogy sima mártást kapjunk.

Tálaláskor a barackokat tegyük át egy tányérra egy gombóc fagylalttal együtt. Csepegtessük a málnaszószt, valamint a serpenyőben maradt párolólevet a gyümölcsökre és a fagyira.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás