Paradicsomos tart

Egyszerű franciás recept karamellizált hagymával, sajtkedvelő ínyenceknek.

Hozzávalók

4 evőkanál vaj

2 egész nagy hagyma, félbevágva és vékonyra szeletelve

Só és bors, ízlés szerint

2 egész, boltban vásárolt pitetészta

1 1/2 bögre reszelt sajt

1/4 bögre reszelt parmezán

1/4 bögre reszelt gruyère (vagy svájci) sajt

Legalább 3 cherry paradicsom (sárga vagy piros), megmosva és megszárítva

1 egész tojás

1/4 bögre tej

apróra vágott bazsalikom

Elkészítés

Előmelegített serpenyőbe (közepes vagy alacsony hőfokon) helyezzük be, majd kevergessük a vajat, a hagymát, a sót és a borsot, amíg a hagyma megpuhul és mély aranybarna lesz, majd tegyük félre a serpenyőt. Közben melegítsük elő a sütőt 250°C-ra.

A pitetésztákat nyomkodjuk össze egy golyóvá, gyúrjuk át egy kicsit, hogy összeérjenek, majd sodorjuk ki egy nagy, vékony tésztává. Fektessük egy sekély tepsibe, majd szórjuk rá a sajtokat, a karamellizált hagymát, végül szórjuk rá a paradicsomot. 

Keverjünk össze tojást és tejet egy kis tálban, és kenjük be vele a tészta szélét. Sütőben süssük 20-22 percig, közben figyeljünk, hogy a kéreg ne égjen meg. (A paradicsomnak szét kell kezdenie pattogni, és a héján sötét/pörkölt részeknek kell lenniük, a héjnak pedig mély aranybarnára kell sülnie.) Ha a kéreg túl gyorsan barnul, csökkentsük a hőfokot 200°C-ra

Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk állni 5 percig. Szórjuk meg a tetejét a bazsalikommal. Négyzetekre vágva tálaljuk.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás