14 nov Paradicsomos-olajbogyós vegán paella
Könnyed fogás a mindennapokra, akár csípősen is.
Hozzávalók
2 evőkanál olívaolaj
2 hagyma
1 pirospaprika
1 sárga paprika
1 cukkini, félbevágva és félhold alakúra vágva
2 gerezd fokhagyma, vékonyan felszeletelve
1 evőkanál szárított paradicsompüré
300 g paella
850 ml zöldségalaplé
100 g grillezett articsóka, nagy darabokra vágva, félbevágva
75 g vegyes, kimagozott olajbogyó
75g paradicsom
egy kis csokor petrezselyem, apróra vágva
1 citrom, felkarikázva
Tabasco szósz a tálaláshoz
Elkészítés
Melegítsük fel a sütőt 180-200°C-ra. Melegítsük fel az olívaolajat egy 30 cm-es, sekély lábasban közepesen magas hőfokon, és egy csipetnyi sóval pirítsuk a hagymát, a paprikát és a cukkinit 10 percig, vagy amíg karamellizálódni és megpuhulni nem kezd. Adjuk hozzá a fokhagymát, és egy percig főzzük, majd keverjük bele a paradicsompürét és a rizst, és addig kevergessük, amíg minden szemet bevonja a lé.
Öntsük hozzá a húslevest, az articsókadarabokat, az olajbogyót és a paradicsomot, fűszerezzük és jól keverjük össze. Tegyük a sütőbe 45 percre, vagy amíg a rizs megfő és ropogós lesz a teteje. Szórjuk rá a petrezselymet, és tálaljuk citromszeletekkel és Tabascóval, ízlés szerint.