Paradicsomos-olajbogyós vegán paella

Könnyed fogás a mindennapokra, akár csípősen is.

Hozzávalók

2 evőkanál olívaolaj

2 hagyma

1 pirospaprika

1 sárga paprika

1 cukkini, félbevágva és félhold alakúra vágva

2 gerezd fokhagyma, vékonyan felszeletelve

1 evőkanál szárított paradicsompüré

300 g paella

850 ml zöldségalaplé

100 g grillezett articsóka, nagy darabokra vágva, félbevágva

75 g vegyes, kimagozott olajbogyó

75g paradicsom

egy kis csokor petrezselyem, apróra vágva

1 citrom, felkarikázva

Tabasco szósz a tálaláshoz

Elkészítés

Melegítsük fel a sütőt 180-200°C-ra. Melegítsük fel az olívaolajat egy 30 cm-es, sekély lábasban közepesen magas hőfokon, és egy csipetnyi sóval pirítsuk a hagymát, a paprikát és a cukkinit 10 percig, vagy amíg karamellizálódni és megpuhulni nem kezd. Adjuk hozzá a fokhagymát, és egy percig főzzük, majd keverjük bele a paradicsompürét és a rizst, és addig kevergessük, amíg minden szemet bevonja a lé.

Öntsük hozzá a húslevest, az articsókadarabokat, az olajbogyót és a paradicsomot, fűszerezzük és jól keverjük össze. Tegyük a sütőbe 45 percre, vagy amíg a rizs megfő és ropogós lesz a teteje. Szórjuk rá a petrezselymet, és tálaljuk citromszeletekkel és Tabascóval, ízlés szerint.



%d bloggers like this: