A zöldségfogyasztás objektív egészségvédő hatásai
A stroke, a 2-es típusú cukorbetegség és a nyelőcsőrák kockázatát is csökkenti a zöldségek fogyasztása.
A zöldpaprika a paradicsom mellett másik legfontosabb zöldségfajtánk.
50-60 gramm zöldpaprika elfogyasztása fedezi egész napi C-vitamin-igényünket. A színes húsú paprikák általában némileg több vitamint tartalmaznak. A paprika a főzéssel ellentétben savanyítás során is megőrzi vitamintartalmának jelentős részét.
Tápérték 100 g paprikában
Fehérje
1,2 g
Szénhidrát
3 g
C-vitamin
120 mg
Energia (kalória)
20
A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ
A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.