Paprika

A zöldpaprika a paradicsom mellett másik legfontosabb zöldségfajtánk.

50-60 gramm zöldpaprika elfogyasztása fedezi egész napi C-vitamin-igényünket. A színes húsú paprikák általában némileg több vitamint tartalmaznak. A paprika a főzéssel ellentétben savanyítás során is megőrzi vitamintartalmának jelentős részét.

 

 

Tápérték 100 g paprikában

Fehérje

1,2 g

Szénhidrát

3 g

C-vitamin

120 mg

Energia (kalória)

20

 

  • paprika


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás