Padlizsán – Sonkás, parmezános padlizsán

Ráadás töltött padlizsán recept.

Hozzávalók:

  • 4 padlizsán
  • 20 dkg nyers sonka
  • 10-10 dkg reszelt parmezán sajt és rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2,5 dl húsleves (leveskockából)
  • 4 paradicsom
  • 1 kakukkfűág
  • 1 babérlevél
  • 1 rozmaringág
  • őrölt bors

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát és 1 gerezd zúzott fokhagymát 2 evőkanál olajban megfuttatunk. Hozzáadjuk a rizst, majd üvegesre pároljuk. A húslevessel felöntjük, lefedjük, és kislángon puhára főzzük. A paradicsomokat meghámozzuk, húsukat összezúzzuk. A padlizsánokat megmossuk, hosszában kettévágjuk, a belsejüket kiskanállal kikaparjuk úgy, hogy ne sértsük meg a héjat. A kikapart részt apróra vágjuk. 2 evőkanál olajban megsütjük a felkockázott sonkát, majd kivesszük, és a helyén puhára pároljuk a padlizsánhúst. Belekeverünk 1 gerezd zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a babérlevelet, és sóval, borssal ízesítjük. Fedő nélkül puhára főzzük, majd a rizzsel, a sonkával és a sajttal összekeverjük. Ezzel a padlizsánokat megtöltjük, rozmaringgal megszórjuk, és meleg sütőben készre sütjük.

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás