04 aug Padlizsán – Sonkás, parmezános padlizsán
Ráadás töltött padlizsán recept.
Hozzávalók:
- 4 padlizsán
- 20 dkg nyers sonka
- 10-10 dkg reszelt parmezán sajt és rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2,5 dl húsleves (leveskockából)
- 4 paradicsom
- 1 kakukkfűág
- 1 babérlevél
- 1 rozmaringág
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát és 1 gerezd zúzott fokhagymát 2 evőkanál olajban megfuttatunk. Hozzáadjuk a rizst, majd üvegesre pároljuk. A húslevessel felöntjük, lefedjük, és kislángon puhára főzzük. A paradicsomokat meghámozzuk, húsukat összezúzzuk. A padlizsánokat megmossuk, hosszában kettévágjuk, a belsejüket kiskanállal kikaparjuk úgy, hogy ne sértsük meg a héjat. A kikapart részt apróra vágjuk. 2 evőkanál olajban megsütjük a felkockázott sonkát, majd kivesszük, és a helyén puhára pároljuk a padlizsánhúst. Belekeverünk 1 gerezd zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a babérlevelet, és sóval, borssal ízesítjük. Fedő nélkül puhára főzzük, majd a rizzsel, a sonkával és a sajttal összekeverjük. Ezzel a padlizsánokat megtöltjük, rozmaringgal megszórjuk, és meleg sütőben készre sütjük.