14 nov Őszibarackos-bazsalikomos cordial koktél
Változatosan elkészíthető gyümölcsös koktél az édes italok kedvelőinek.
Hozzávalók
1 kg őszibarack, (érett, magozott, darabolva)
6 szál bazsalikom
75 g porcukor
2 evőkanál citromlé
Elkészítés
Az őszibarackot, a bazsalikomot és 600 ml vizet egy lábasba tesszük, és lassan felforraljuk. Főzzük 40-50 percig, vagy amíg a gyümölcs igazán puha nem lesz, egy kanál hátuljával óvatosan pépesítjük, hogy a levet kiengedje. Hűtsük le, majd szűrjük le egy szűrőzacskón vagy muszlinon keresztül, és nyomkodjuk ki, hogy minél több levet engedjünk ki belőle.
Mérjünk ki 375 ml levet, és mérjünk le 75 g cukrot (mindig 5:1 lé-cukor arányt használjunk). A levet és a cukrot visszaöntjük a serpenyőbe, és óvatosan, kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor feloldódik. Keverjük bele a citromlevet, majd hűtsük ki. Tálaláskor hígítsuk fel hűtött pezsgővel vagy tonikkal, vagy adjunk hozzá bourbont és gyömbérsört.