Nizzai tonhalsaláta

Tele friss zöldséggel.

Hozzávalók 6 főre

  •     250 g orsótészta
  •     2 x 80 g tonhalkonzerv
  •     4 db főtt tojás
  •     250 g koktélparadicsom
  •     250 g salátakeverék
  •     1 cs újhagyma
  •     pár szem fekete olívabogyó

Az öntethez:

  •     fél dl olívaolaj
  •     1 citom leve
  •     2 kk mustár
  •     só és frissen őrölt bors

Elkészítés

    A tojásokat keményre főzzük, és hűtés, pucolás után karikázzuk.
    A tésztát „al dente” főzzük, jéghideg vízzel lehűtjük, és egy nagyméretű salátástál aljára öntjük, pici olívaolajjal locsoljuk.
    Az alapanyagokat rétegesen helyezzük rá: először a megmosott salátát, erre a paradicsomot, mindennek a tetejére, középre a tonhalat. Körbe a főtt tojás karikákat és az olívabogyót.
    Végső díszítés és ízfokozás képen felkarikázott újhagymával szórjuk meg a salátát.
    Egy kisebb keverőtálban a mustárt és az olívaolajat simára keverjük, majd lassan adagolva a citromlevet és a végén a fűszereket is hozzáadjuk.
    Az így elkészült öntettel körbelöttyintjük a salit, amit csak közvetlenül tálalás előtt keverünk össze, hadd legeltessék rajta a szemüket az „éhezők”.
    Én rétegenként olajozni, sózni, borsozni szoktam, hogy minél ízesebb legyen! Jó étvágyat hozzá!

Forrás: nosalty.hu



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás