21 jún Nizzai tonhalsaláta
Tele friss zöldséggel.
Hozzávalók 6 főre
- 250 g orsótészta
- 2 x 80 g tonhalkonzerv
- 4 db főtt tojás
- 250 g koktélparadicsom
- 250 g salátakeverék
- 1 cs újhagyma
- pár szem fekete olívabogyó
Az öntethez:
- fél dl olívaolaj
- 1 citom leve
- 2 kk mustár
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
A tojásokat keményre főzzük, és hűtés, pucolás után karikázzuk.
A tésztát „al dente” főzzük, jéghideg vízzel lehűtjük, és egy nagyméretű salátástál aljára öntjük, pici olívaolajjal locsoljuk.
Az alapanyagokat rétegesen helyezzük rá: először a megmosott salátát, erre a paradicsomot, mindennek a tetejére, középre a tonhalat. Körbe a főtt tojás karikákat és az olívabogyót.
Végső díszítés és ízfokozás képen felkarikázott újhagymával szórjuk meg a salátát.
Egy kisebb keverőtálban a mustárt és az olívaolajat simára keverjük, majd lassan adagolva a citromlevet és a végén a fűszereket is hozzáadjuk.
Az így elkészült öntettel körbelöttyintjük a salit, amit csak közvetlenül tálalás előtt keverünk össze, hadd legeltessék rajta a szemüket az „éhezők”.
Én rétegenként olajozni, sózni, borsozni szoktam, hogy minél ízesebb legyen! Jó étvágyat hozzá!
Forrás: nosalty.hu