Narancs-sütőtök lekvár

Kitűnően felhasználható sütemények ízesítésére, kenhetjük kukoricás kenyérre, vagy adhatjuk szószként sült kacsahús mellé.

Hozzávalók: (6 üveghez)

  • 1 kg sütőtök (tisztitott)
  • 3 narancs
  • 1 dl víz
  • 2 tasak zselatinpor
  • 1,25 kg cukor
  • 1 dkg vaj

Elkészítés:

A sütőtököt kis darabokra vágjuk, és nagy lábasba tesszük. A narancsok levét kinyomjuk, belsejüket kis darabokra vágjuk, és a levükkel együtt a sütőtökhöz adjuk. A vízzel felöntjük, és a forrástól számítva 25 percig rotyogva főzzük, közben a keletkező habot folyamatosan leszedjük. Fakanállal pépesre keverjük. A zselatint 3 evőkanál cukorral összekeverjük, majd a tökhöz adjuk, felforraljuk, és 3 percig kislángon főzzük. Folyamatosan keverve hozzáadjuk a maradék cukrot és a vajat. Ismét forraljuk 3 percig, majd levesszük a tűzről, és átkeverjük. Befőttesüvegekbe töltjük, azonnal lefedjük, és rátesszük a tetőket.

Kitűnően felhasználható sütemények ízesítésére, kenhetjük kukoricás kenyérre, vagy adhatjuk szószként sült kacsahús mellé.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás