Miért fogyasszunk vöröshagymát?!

  • C-vitamin tartalma révén segíti az immunrendszer megfelelő működésest.
  • B6- és B9-vitamin tartalmából kifolyólag hozzájárul az idegrendszer normális működéséhez.
  • Kálium tartalmának köszönhetően szabályozza a test vízháztartását, az izmok összehúzódását és a veseműködést is.
  • A zöldségben lévő antioxidánsok gyulladás-és koleszterinszint csökkentő hatásúak, így a vöröshagyma rendszeres fogyasztásával minimalizálható a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázata is.
  • Antibakteriális hatású, hiszen kutatások bebizonyították, hogy a hagyma héjából kivont quercetin nevű flavonoid (szintén antioxidáns) képes megállítani egyes baktériumok szaporodását.
  • Fontos megjegyezni, hogy a hagyma prebiotikumokban is bővelkedik. Ezek a jótékony baktériumok segítenek megőrizni az egészséges bélflórát, így hozzájárulnak az immunrendszer normális működéséhez.
  • A kvercetin nevű flavonoidjának köszönhetően bizonyítottan rákmegelőző hatással is bír.
  • A hagyma a vörös vérsejtek egészségéhez is hozzájárul.

Készítette: Bálint Anna, dietetikus

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás