12 okt Miért együnk retket?
Posted at 13:54h
in Táplálkozási Akadémia
A retek számos fajtáját ismerjük, például a hónapos, a nyári és az őszi-téli retket. Legelterjedtebbek a piros, a fehér és a fekete héjúak
4 fontos tény, hogy miért fogyassz rendszeresen retket:
- Rendkívül alacsony a kalóriatartalma.
- Hamar teltségérzetet okoz, hiszen nagyon gazdag rostokban és folyadékban is. A rostok támogatják a béltranszportot, különösen székrekedésben szenvedőknél és mivel a retek bővelkedik vízben, elősegíti a diurézist, azaz remek vízhajó is egyben.
- Kevésbé közismert, hogy a retek nagyszerű C-vitaminforrás, az említett 10 deka elfogyasztásával máris fedeztük a napi szükséglet negyedét.
- A csípősséget adó mustárolaj tartalma miatt antibakteriális és gombaölő tulajdonsággal is rendelkezik.
Készítette: Schlenk-Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember