Miért együk, miért egészséges a körte?

A körte az almafélék családjába tartozó gyümölcs, melyet szezonja júliustól egészen október végéig tart.  Általánosságban elmondható, hogy finom íze mellett táplálkozásélettani szempontból is igen sok számos pozitív hatással bír.

5 fontos tény a körtéről:

  • A körte antioxidáns tartalma az érés előrehaladtával növekszik. Ezek az antioxidáns anyagok azért fontosak, mert erősítik a szervezet saját védekezőrendszerét.
  • A körte fontos C-vitamin- és rézforrás.
  • Az élelmi rostokban gazdag gyümölcs karbantartja emésztőrendszerünket.
  • A réz és az élelmi rost együttes fogyasztása különösen kedvező a vastagbél megfelelő működése szempontjából.
  • A réz mellett káliumot, cinket, magnéziumot, vasat és kálciumot tartalmaz.

Érdekesség:

Mivel a rost legnagyobb része a körte héjban van, a körtét célszerű hámozatlanul, alaposan megmosva fogyasztani.

Készítette: Bálint Anna, dietetikus

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás