Meggy – Meggyes joghurttorta

Gyors, könnyű joghurtos torta bármilyen idénygyümölcsből!


Hozzávalók:

  • 25 dkg meggy
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • 35 dkg tejszín
  • 5 dkg olvasztott zselatin
  • 1 kiskanál citromlé
  • 10 db meggy a díszítéshez
  • piskótalap

Elkészítés:

25 dkg meggyet (vagy bármilyen tetszés szerinti gyümölcsöt, pl. szamócát, cseresznyét) darabosra turmixolunk. Elkeverjük a natúr joghurttal, mézzel, a habbá vert tejszínnel, az olvasztott zselével és a citromlével.

Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, majd beletöltjük a joghurtos krémet. A tetejére teszünk egy formára vágott piskóta lapot. Betesszük a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen. A kész süteményt kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát. Díszíthetjük tejszínhabbal, meggyel (vagy az éppen aktuális gyümölccsel), csokival.

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás