12 márc Meggy – Meggyes joghurttorta
Gyors, könnyű joghurtos torta bármilyen idénygyümölcsből!
Hozzávalók:
- 25 dkg meggy
- 20 dkg natúr joghurt
- 1 evőkanál méz
- 35 dkg tejszín
- 5 dkg olvasztott zselatin
- 1 kiskanál citromlé
- 10 db meggy a díszítéshez
- piskótalap
Elkészítés:
25 dkg meggyet (vagy bármilyen tetszés szerinti gyümölcsöt, pl. szamócát, cseresznyét) darabosra turmixolunk. Elkeverjük a natúr joghurttal, mézzel, a habbá vert tejszínnel, az olvasztott zselével és a citromlével.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, majd beletöltjük a joghurtos krémet. A tetejére teszünk egy formára vágott piskóta lapot. Betesszük a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen. A kész süteményt kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát. Díszíthetjük tejszínhabbal, meggyel (vagy az éppen aktuális gyümölccsel), csokival.