30 szept Medveshagymás saláta
Mint minden zöldség, a medvehagyma is a legjobb nyersen, de nem erős hagymás!
Hozzávalók 4 főre
- 1 csokor medvehagyma
- fél fej jégsaláta
- 4 szál halványító zeller
- 1 szál kisebb sárgarépa
- 2 szem piros retek
- fél szál póréhagyma ( vagy 2 szál újhagyma)
- harmad kígyóuborka
- só
- kb. 2 ek olívaolaj
Elkészítés
A répát, kígyóuborkát és a retket megpucoljuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A medvehagymát és a jégsalátát kisebb laskára vágjuk.
A zellert és a póréhagymát vékonyan felkarikázzuk.
Csak enyhén sózzuk és az olívaolajjal leöntjük.
Összeforgatjuk és frissen fogyasztjuk.
Forrás: nosalty.hu