23 dec Kevert diós süti
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1 bögre dió
- 0.75 bögre cukor, vagy energiamentes édesíztőszer
- 0.75 bögre tej
- 0.25 bögre olaj
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés: A tojásokat üsd egy tálba, keverd habosra a cukorral és a vaníliával, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. A diót daráld le, vagy vágd kisebb darabokra, kavard össze a liszttel, a fahéjjal, a sóval és a sütőporral. Egyengesd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt.
Készítette: Schlenk-Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember