31 dec Karamellizált hagymamártogatós
A házi karamellizált hagymás krémsajtos fűszeres mártogatós a gazdag ízével, bármelyik sós snacket, chipszet, vagy szendvicset fel lehet dobni egy partyn.
Hozzávalók:
2 evőkanál vaj
1 kg vöröshagyma, nagyon vékonyra szeletelve
2 evőkanál balzsamecet
230 g krémsajt
125 ml tejföl
125 ml majonéz
2 teáskanál worcestershire szósz
1 gerezd fokhagyma, reszelt
csipet só
csipet fekete bors
1 zöldhagyma, vékonyan felszeletelve
Burgonyachips és keksz a tálaláshoz
Elkészítés:
- Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt, adjuk hozzá a vajat. Amint a vaj megolvadt és elkezd buborékosodni, adjuk hozzá a hagymát. Közepes lángon, gyakori kevergetés mellett főzzük 2 percig. Csökkentse a hőfokot alacsonyra, és időnként megkeverve főzze a hagymát, amíg a hagyma mély aranybarna nem lesz. (35-45 percig). Adjuk hozzá a balzsamecetet, és keverjük össze; főzzük még 2 percig.
- Tegyük át a hagymakeveréket egy tányérra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A krémsajtot egy közepes keverőtálban fokozatosan simára keverjük egy robotgéppel. Adja hozzá a tejfölt, a majonézt, a Worcestershire-szószt, a fokhagymát, a sót, a borsot és a félretett karamellizált hagymát, és keverje össze, amíg jól elegyedik.
- Tegye át egy tálalótálba. Szeletelt zöldhagymával díszítse, és burgonyachipsszel vagy kekszekkel tálalja.