Karamellizált hagymamártogatós

A házi karamellizált hagymás krémsajtos fűszeres mártogatós a gazdag ízével, bármelyik sós snacket, chipszet, vagy szendvicset fel lehet dobni egy partyn.

Hozzávalók:

2 evőkanál vaj

1 kg vöröshagyma, nagyon vékonyra szeletelve

2 evőkanál balzsamecet

230 g krémsajt

125 ml tejföl

125 ml majonéz

2 teáskanál worcestershire szósz

1 gerezd fokhagyma, reszelt

csipet só

csipet  fekete bors

1 zöldhagyma, vékonyan felszeletelve

Burgonyachips és keksz a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt, adjuk hozzá a vajat. Amint a vaj megolvadt és elkezd buborékosodni, adjuk hozzá a hagymát. Közepes lángon, gyakori kevergetés mellett főzzük 2 percig. Csökkentse a hőfokot alacsonyra, és időnként megkeverve főzze a hagymát, amíg a hagyma mély aranybarna nem lesz. (35-45 percig). Adjuk hozzá a balzsamecetet, és keverjük össze; főzzük még 2 percig.
  2. Tegyük át a hagymakeveréket egy tányérra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A krémsajtot egy közepes keverőtálban fokozatosan simára keverjük egy robotgéppel. Adja hozzá a tejfölt, a majonézt, a Worcestershire-szószt, a fokhagymát, a sót, a borsot és a félretett karamellizált hagymát, és keverje össze, amíg jól elegyedik.
  4. Tegye át egy tálalótálba. Szeletelt zöldhagymával díszítse, és burgonyachipsszel vagy kekszekkel tálalja.



%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás