Karalábésaláta

Igen könnyű termeszteni ezt a zöldséget!

Hozzávalók 4 főre

  •     2 fej karalábé
  •     2 db alma
  •     2 fej lilahagyma
  •     2 db paradicsompaprika
  •     8 dkg dióbél
  •     1 citrom leve
  •     fél dl olaj
  •     só
  •     frissen őrölt bors
  •     1 mokkáskanál kakukkfű

Elkészítés
    A meghámozott, falatnyi hasábokra vágott karalábét annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi feltesszük főni, a citrom levének a felét is hozzáadjuk
    Nem kell nagyon puhára főzni a karalábét! Amíg a karalábé fő, felaprítjuk a többi anyagot: az almát nagyjából ugyanakkora darabokra, mint a karalábét, a paprikát csíkokra, a lilahagymát negyed karikákra, a dióbelet is negyedekre.
    A megfőtt karalábét a levében hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a többi alkotóval, hozzáadjuk a maradék citromlevet, az olajat, borsot darálunk rá, kakukkfűvel szórjuk, sózzuk.
    Legalább egy órát álljon tálalás előtt, hogy jól összeérjenek az ízek.

Forrás: nosalty.hu

Tags:


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás