20 máj Karalábésaláta
Igen könnyű termeszteni ezt a zöldséget!
Hozzávalók 4 főre
- 2 fej karalábé
- 2 db alma
- 2 fej lilahagyma
- 2 db paradicsompaprika
- 8 dkg dióbél
- 1 citrom leve
- fél dl olaj
- só
- frissen őrölt bors
- 1 mokkáskanál kakukkfű
Elkészítés
A meghámozott, falatnyi hasábokra vágott karalábét annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi feltesszük főni, a citrom levének a felét is hozzáadjuk
Nem kell nagyon puhára főzni a karalábét! Amíg a karalábé fő, felaprítjuk a többi anyagot: az almát nagyjából ugyanakkora darabokra, mint a karalábét, a paprikát csíkokra, a lilahagymát negyed karikákra, a dióbelet is negyedekre.
A megfőtt karalábét a levében hagyjuk kihűlni, majd összekeverjük a többi alkotóval, hozzáadjuk a maradék citromlevet, az olajat, borsot darálunk rá, kakukkfűvel szórjuk, sózzuk.
Legalább egy órát álljon tálalás előtt, hogy jól összeérjenek az ízek.
Forrás: nosalty.hu