Kajszibarackos lepény

Egyszerű lepény idénygyümölcsből.

Hozzávalók 5 főre  

  •     20 db kajszibarack
  •     20 dkg liszt
  •     2 dkg élesztő
  •     3 ek cukor
  •     1 tojás
  •     3 dkg vaj
  •     fél citrom reszelt héja
  •     kb. 2 dl langyos tej
  •     őrölt fahéj

Elkészítés
    Az élesztőt kevés langyos tejben liszttel és cukorral megfuttatjuk.
    A liszthez adjuk, az olvasztott vajat, a tojást és a maradék cukrot is, reszeljük a citromhéjat.
    Langyos tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.
    Duplájára kelesztjük.
    Közben a barackokat kettévágjuk és a mag helyére őrölt fahéjat szórunk.
    A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk és tepsibe terítjük.
    A fél barackokat szorosan egymás mellé a tésztára borítjuk.
    Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.

Forrás: nosalty.hu

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás