25 jún Kajszibarackos lepény
Egyszerű lepény idénygyümölcsből.
Hozzávalók 5 főre
- 20 db kajszibarack
- 20 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 3 ek cukor
- 1 tojás
- 3 dkg vaj
- fél citrom reszelt héja
- kb. 2 dl langyos tej
- őrölt fahéj
Elkészítés
Az élesztőt kevés langyos tejben liszttel és cukorral megfuttatjuk.
A liszthez adjuk, az olvasztott vajat, a tojást és a maradék cukrot is, reszeljük a citromhéjat.
Langyos tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.
Duplájára kelesztjük.
Közben a barackokat kettévágjuk és a mag helyére őrölt fahéjat szórunk.
A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk és tepsibe terítjük.
A fél barackokat szorosan egymás mellé a tésztára borítjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
Forrás: nosalty.hu