Kajszibarackos-grízes piskóta

Egy ötlet, ha sok kajszit veszünk!

Hozzávalók 6 főre

Piskótához:

  •     6 tojás
  •     6 ek cukor
  •     6 ek liszt
  •     2 tk sütőpor

Egyéb:

  •     narancslekvár (ne legyen túl édes)
  •     1/2 l víz
  •     4 cs zselatin + 4 ek cukor
  •     2 ml citromaroma
  •     1 citrom lereszelt héja
  •     1 kg darabokra vágott kajszibarack
  •     1 l tej + 4-5 ek cukor
  •     7 ek búzadara

Elkészítés
    A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral simára keverjük. Ez kb. 10 perc.
    A lisztet a sütőporral összekeverjük, és hozzáadjuk a tojássárgás masszához.
    A fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a a lisztes keverékkel összeforgatjuk.
    Vajas-lisztes vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Kisebb tepsit használjunk, hogy a tészta kb. 4 cm magas legyen.
    Amikor a tészta nagyjából kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, és közé tesszük a lekvárt, a legtetejére pedig a kajszibarackot.
    A vízből, zselatinalapból, cukorból, citromaromából és héjból zselatint készítünk. Amikor már sűrűsödni kezd, a barackra öntjük. Hűtőbe tesszük.
    A tejből, cukorból és búzadarából tejbegrízt főzünk, és ráöntjük a barackos piskótára.
    Letakarva ismét visszatesszük a hűtőbe.
    Hidegen tálaljuk!

Forrás: nosalty.hu 

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás