20 máj Kajszibarackos-grízes piskóta
Egy ötlet, ha sok kajszit veszünk!
Hozzávalók 6 főre
Piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 2 tk sütőpor
Egyéb:
- narancslekvár (ne legyen túl édes)
- 1/2 l víz
- 4 cs zselatin + 4 ek cukor
- 2 ml citromaroma
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 kg darabokra vágott kajszibarack
- 1 l tej + 4-5 ek cukor
- 7 ek búzadara
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral simára keverjük. Ez kb. 10 perc.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, és hozzáadjuk a tojássárgás masszához.
A fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a a lisztes keverékkel összeforgatjuk.
Vajas-lisztes vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Kisebb tepsit használjunk, hogy a tészta kb. 4 cm magas legyen.
Amikor a tészta nagyjából kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, és közé tesszük a lekvárt, a legtetejére pedig a kajszibarackot.
A vízből, zselatinalapból, cukorból, citromaromából és héjból zselatint készítünk. Amikor már sűrűsödni kezd, a barackra öntjük. Hűtőbe tesszük.
A tejből, cukorból és búzadarából tejbegrízt főzünk, és ráöntjük a barackos piskótára.
Letakarva ismét visszatesszük a hűtőbe.
Hidegen tálaljuk!
Forrás: nosalty.hu