Kajszibarack hab

Pillanatok alatt elkészíthető könnyű hab.

Hozzávalók 8 főre

  •     4 tojásfehérje
  •     35 dkg kajszibarack
  •     35 dkg kristálycukor

A tálaláshoz :

  •     15 dkg kajszibarack

Elkészítés:
A kajszibarackot meghámozzuk, kimagozzuk és feldaraboljuk ceruzavastagságú szeletekre. A tálaláshoz félretett barackot csak közvetlen előtte hámozzuk és daraboljuk, nehogy megbarnuljon. A tojásfehérjét gépi habverővel kissé felverjük, majd beleöntjük a cukrot  és kb 15 percig verjük. Ezt követően hozzáadjuk a kajszibarackot, amivel tovább verjük, amíg a cukor teljesen elolvad és egynemű kemény habot nem kapunk. Ez kb további 15 percet vesz igénybe. Tálalásig a hűtőben tartjuk. Közvetlen tálalás előtt célszerű egy kicsit újból felverni, de ez már csak 3-4 perces művelet. A tetejét a félretett barackból aprított gyümölcsdarabokkal díszítjük, de barackdarabokat lazán belekeverhetjük a kész habba is.
Ezt a gyümölcshabot bármilyen jól összezúzható és kellemes, intenzív aromájú gyümölcsből el lehet készíteni.
Most éppen a kajszibaracknak van itt a szezonja. 
Kekszet, ostyarudat kínálhatunk mellé.
A tetejére locsolt 1-2 tk rummal is megbolondíthatjuk.
Forrás: nosalty.hu

 

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás