Kajszibarack – fordított gyümölcstorta

Gyümölcsökkel teli.

Hozzávalók 6 főre

A tésztához:

  •     11 dkg olvadt vaj
  •     15 dkg cukor
  •     1 tk vanília aroma
  •     2 tojás
  •     21 dkg finomliszt
  •     1 1/2 tk sütőpor
  •     1/2 kk só
  •     125 ml szobahőmérsékletű tej

A gyümölcsös részhez:

  •     4 dkg vaj
  •     17 dkg barna cukor
  •     8 db kajszibarack
  •     3-4 db nektarin
  •     10 szem málna
  •     10 szem cseresznye

Elkészítés
    Bekapcsoljuk a sütőt 190 fokra.
    25 cm átmérőjű, levehető nyelű, teflon serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a barna cukrot és addig kevergetjük, míg a cukor felolvad és forrni nem kezd. Levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
    A gyümölcsöket felszeleteljük és ízlésesen elrendezzük a kihűlt cukros vaj keverékén.
    A tésztához összehabosítjük a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a vanília aromát, egyesével a tojásokat és simára keverjük.
    Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és felét a vajas-tojásos masszához öntjük a tejjel együtt. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a liszt másik felét is.
    A tésztát a gyümölcsre öntjük, elsimítjuk a tetejét és 45-60 perc alatt megsütjük. (Ha kész a tészta, szépen elválik a serpenyő falától.)
    20 percig hagyjuk hűlni, majd tányérra borítjuk a kész tortát, így a barna cukorban karamellizálódott gyümölcsök szépen a torta tetejére kerülnek.

Forrás: nosalty.hu 

 

 

Tags:


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás