Ínyenc görögdinnye saláta

A következő különös görögdinnyés recept bemutatja, hogy milyen izgalmas ízeket tartogathatnak magukban a nemzetek konyhái. Mexikóban hagyománya van annak, hogy a görögdinnyét sóval és chilivel hintik be, lime-al csurgatják meg, majd így fogyasztják el, kiemelve a görögdinnye édességét, friss, lédús ízét. A receptben uborkával és egyéb egészséges összetevőkkel kiegészítve ismerhetjük meg a görögdinnye egy új arcát.

Hozzávalók:

Kb. 3 kg görögdinnye

1 db kígyóuborka

120 gramm tisztított mandula

40 ml lime leve

100 ml extraszűz olívaolaj

chilipor ízlés szerint

sópehely ízlés szerint

1 csipet kristálycukor

kis csokor mentalevél

Elkészítés:

  1. Első lépésként melegítsük fel a sütőt 180 fokra, majd pirítsuk aranybarnára a mandulát 5-10 perc alatt.
  2. Vágja fel a görögdinnyét tetszőleges méretűre, majd szórja meg a pehelysóval és chilivel.
  3. Aprítsa fel kockákra a meghámozott kígyóuborkát.
  4. Öntet készítéséhez keverje össze a kifacsart lime levét, az extraszűz olívaolajjal, egy csipet sóval és egy csipet kristálycukorral.
  5. Először tálalja ki a görögdinnye és uborka hozzávalókat, szórja rá az enyhén összezúzott pirított mandulát, öntse le a lime dresszinggel, végül tálaláskor szórjon rá tetszés szerint mentalevelet, illetve chilit és sópelyhet!

Jó étvágyat kívánunk!



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás