04 okt Ínyenc görögdinnye saláta
A következő különös görögdinnyés recept bemutatja, hogy milyen izgalmas ízeket tartogathatnak magukban a nemzetek konyhái. Mexikóban hagyománya van annak, hogy a görögdinnyét sóval és chilivel hintik be, lime-al csurgatják meg, majd így fogyasztják el, kiemelve a görögdinnye édességét, friss, lédús ízét. A receptben uborkával és egyéb egészséges összetevőkkel kiegészítve ismerhetjük meg a görögdinnye egy új arcát.
Hozzávalók:
Kb. 3 kg görögdinnye
1 db kígyóuborka
120 gramm tisztított mandula
40 ml lime leve
100 ml extraszűz olívaolaj
chilipor ízlés szerint
sópehely ízlés szerint
1 csipet kristálycukor
kis csokor mentalevél
Elkészítés:
- Első lépésként melegítsük fel a sütőt 180 fokra, majd pirítsuk aranybarnára a mandulát 5-10 perc alatt.
- Vágja fel a görögdinnyét tetszőleges méretűre, majd szórja meg a pehelysóval és chilivel.
- Aprítsa fel kockákra a meghámozott kígyóuborkát.
- Öntet készítéséhez keverje össze a kifacsart lime levét, az extraszűz olívaolajjal, egy csipet sóval és egy csipet kristálycukorral.
- Először tálalja ki a görögdinnye és uborka hozzávalókat, szórja rá az enyhén összezúzott pirított mandulát, öntse le a lime dresszinggel, végül tálaláskor szórjon rá tetszés szerint mentalevelet, illetve chilit és sópelyhet!
Jó étvágyat kívánunk!