12 nov Idősek zöldségfogyasztásában segíthetnek a salátaöntetek
A csökkent rágóerejű, idősebb népesség körében segíthetik a táplálékbevitelt az öntetek.
Az Ichikawa (Japán) székhelyű Wayo Egyetem kutatói kimutatták, hogy egyszerűen a majonéz vagy más emulgeált öntetek hozzáadása jelentősen javítja a zöldségek és más nehezebben rágható ételek fogyasztását a csökkent harapóerővel rendelkező idősebb népesség körében. A Japán Táplálkozástudományi Társaság 35. közgyűlésén bemutatott tanulmány kimutatta, hogy az öntetek segítenek általában az ételek, de különösen a keményebb zöldségfélék összecsomósításában, így azok simábban, könnyebben lenyelhetővé válnak. Ez a megállapítás különösen előnyös azok számára, akiknek az életkoruk vagy egészségi állapotuk miatt kihívást jelent az étkezés, és potenciálisan segíthet megelőzni az olyan problémákat, mint az alultápláltság és az ennek talaján kialakuló betegségek.