Hogyan készítsünk meggybefőttet?

Hozzávalók:

  • 2 kg magozott/tisztított meggy
  • 12 ek. cukor
  • 1 l víz

Elkészítés: Az üvegeket nagyon alaposan, magas hőfokon kimossuk és mindegyik üveg alját megszórjuk 3 ek cukorral. Ezután telerakjuk az üvegeket megtisztított/kimagozott meggyszemekkel. Felforraljuk a vizet, és minden üveget felöntünk forró vízzel, majd fóliát helyezünk rájuk, és szorosan rácsavarjuk a tetőket. Egy 5 literes lábos aljába konyharuhát teszünk, beleállítjuk az üvegeket (közé is tehetünk, hogy a forralásnál ne koccanjanak össze), és az üvegek 3/4 részéig töltjük langyos vízzel. Tűzhelyre tesszük és forrástól számítva 20 percig úgy főzzük. Ezután lefedjük, és takaróval több rétegben betakarva a forró dunsztban hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt hűvös, fénytől elzárt helyen tároljuk.

Készítette: Schlenk-Bálint Anna

Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás