Házi csipkebogyó tea

A csipkebogyó a gyógyteák gyakori összetevője. Számos fontos antioxidánst, köztük C- és E-vitamint, béta-karotint és likopint tartalmaz, amelyek nagyon hasznosak az egészség szempontjából.

Hozzávalók:

  • 1 marék csipkebogyó
  • 1 l víz
  • 1 teáskanál méz (vagy cukor ízlés szerint)
  • ízlés szerint frissen facsart citromlé

Elkészítés: Előző nap félbevágjuk a csipkebogyókat, betesszük egy fazékba, felöntjük egy liter vízzel, és felmelegítjük 40-50 fokra. Fontos, hogy ne melegítsük túl, mert különben ki megy belőle a C-vitamin. Utána letakarjuk, és 1 napig állni hagyjuk. Majd másnap újra felmelegítjük kb. 40 fokra, leszűrjük, és már iható is. Ízlés szerint ízesítjük.

Készítette: Schlenk-Bálint Anna

Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás