Házi almadzsem

Ha a szezonban sok almánk van és szeretnénk tartóssá tenni az ízélményt, készítsünk finom almadzsemmet!

Hozzávalók:

1 kg alma

400 g kristálycukor

4 evőkanál citromlé

2 fahéjrúd

Elkészítés:

1. lépés

Tegyünk egy kistányért a fagyasztóba. (a lekvár állagának teszteléséhez fog kelleni) Az almákat hámozza meg, csumázza ki, majd vágja 1,5 -2 cm-es kockákra

2. lépés

Egy vastag aljú lábasban öntsük fel az almát 360 ml vízzel tegyük bele a fahéjat, majd egyszer felforralva és időnként megkeverve, főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul, és az alma ¼-ére esik össze. (kb. negyed órát vesz igénybe)

3. lépés

Adjuk hozzá a cukrot, mérsékeljük a hőfokot közepesre, és gyakori keverés mellett főzzük, amíg a keverék lekváros és sűrű állagú nem lesz. (kb. 25 perc)

4. lépés

Adjuk hozzá a citromlevet és keverjük jól össze. Pároljuk még 5-7 percig majd ahhoz, hogy teszteljük, hogy a lekvár készen van-e, tegyünk egy kiskanálnyit a bekészített hideg tányérra. Hagyja állni 2 percig, majd húzza végig az ujját a lekváron. Ha megtartja az alakját, akkor készen van! Ha folyósnak vagy vizesnek tűnik, folytassa a főzést.

5. lépés

Amikor a lekvár elérte a kívánt állagot, távolítsa el a fahéjrudakat. Osszuk szét tiszta befőttes üvegekbe, majd lefordított tetővel dunsztba helyezve várja meg, hogy lehüljenek. Felbontás után hűtőben 2 hétig is eláll.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás