H-vitamin

A B-vitamin csoport tagja.

A H-vitamin a B-vitaminokhoz hasonlóan az élelmiszerekben található fehérjék, szénhidrátok és zsírok lebontásában játszik szerepet, amelyekből a sejtek így energiát nyernek. Fontos vitamin a bőr, az idegek és a szőrzet épségét biztosító zsírsavak előállításához. 

A H-vitamin enyhíti a cukorbetegség tüneteit, az izomfájdalmakat, hozzájárul az ekcéma és a bőrgyulladás gyógyításához, segíthet a testsúlycsökkentésben is.

Természetes forrása a mogyoró, mandula, sertésmáj, dió, szezámmag, túró.

Optimális napi mennyisége 140 μg/nap 

Hiánya esetén törékeny haj, hajhullás, kopaszodás, émelygés, hallucinációk és étvágytalanság lép fel.  



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás