23 dec Gyümölcskenyér
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg kandírozott gyümölcs
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor, vagy energiamentes édesítőszer
- 10 dkg mazsola
- 5 tojás
- 5 dkg dió
- 5 dkg mandula
- 5 dkg darabolt étcsokoládé
- 2 evőkanál rumaroma
- 1 citrom reszelt héja
- fél csomag sütőpor
Elkészítés: A kandírozott gyümölcsöket keverd össze a mazsolával, az apróra vágott dióval és mandulával. Locsold meg rumaromával, és hagyd állni legalább 1-2 órán át. A vajat keverd habosra a cukorral és a tojásokkal. Szitáld bele a lisztet és a sütőport, majd rakd hozzá a citromhéjat is. A kandírozott gyümölcsöket forgasd a lisztbe, így nem süllyednek le a tészta aljába. Keverd a masszához, majd az egészet öntsd egy kivajazott, kilisztezett, hosszúkás sütőformába. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süsd meg. Ha kész, borítsd ki, majd tekerd konyharuhába, és várd meg, míg kihűl. Ízlésed szerint szórd meg a tetejét porcukorral.
Készítette: Schlenk-Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember