Gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg kandírozott gyümölcs
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor, vagy energiamentes édesítőszer
  • 10 dkg mazsola
  • 5 tojás
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg mandula
  • 5 dkg darabolt étcsokoládé
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés: A kandírozott gyümölcsöket keverd össze a mazsolával, az apróra vágott dióval és mandulával. Locsold meg rumaromával, és hagyd állni legalább 1-2 órán át. A vajat keverd habosra a cukorral és a tojásokkal. Szitáld bele a lisztet és a sütőport, majd rakd hozzá a citromhéjat is. A kandírozott gyümölcsöket forgasd a lisztbe, így nem süllyednek le a tészta aljába. Keverd a masszához, majd az egészet öntsd egy kivajazott, kilisztezett, hosszúkás sütőformába. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süsd meg. Ha kész, borítsd ki, majd tekerd konyharuhába, és várd meg, míg kihűl. Ízlésed szerint szórd meg a tetejét porcukorral.

Készítette: Schlenk-Bálint Anna

Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás