Gyorsan pirított retek baconnel és mogyoróhagymával

Hozzávalók:

3 szelet szalonna, apróra vágva

350 g retek, negyedelve

6 közepes mogyoróhagyma, negyedelve

2 teáskanál finomra vágott fokhagyma

1 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű, plusz még több a díszítéshez

¼ teáskanál só

¼ teáskanál őrölt bors

1 ½ evőkanál almaecet

1 ½ teáskanál vaj

Elkészítés:

Tegye a szalonnát egy nagy serpenyőbe, és közepes lángon, időnként megforgatva süsse ropogósra, 5-6 percig. Szűrőkanállal tegyük át a szalonnát egy papírtörlővel bélelt tányérra, a szalonnazsírt pedig hagyjuk a serpenyőben. Adjuk hozzá a retket és a mogyoróhagymát majd süssük, amíg az egyik oldalukon enyhén megpirul. (2-3 perc) Kevergetés mellett süssük tovább, amíg minden oldalról megbarnul. (8-10 perc) Adjuk hozzá a fokhagymát, a kakukkfüvet, a sót és a borsot; állandóan kevergetve főzzük, amíg illatos lesz. (kb 1 perc). Vegyük le a tűzről, és keverjük bele az ecetet, a vajat és a félretett szalonnát. Kívánság szerint díszítsük még kakukkfűvel, és azonnal tálaljuk

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás