Grillezett zöldségek

Nyári zöldség-kavalkád.

HOZZÁVALÓK:
8 cső kukorica
fél cukkini
12 gomba
2 paprika
4 zellerszár
2 sárgarépa
fokhagymapor
1 teáskanál pesto
1 evőkanál olívaolaj
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS
A zöldségeket vágjuk össze, majd tegyük tálba. Szórjuk meg sóval, borssal, fokhagymaporral, kevés pestóval, és öntözzük meg olívaolajjal. Tegyük a forró grillrácsra, de legyünk mellette a sütés alatt végig, mert mindegyik más-más sütési időt igényel. Míg egy paprika 1-2 perc alatt elkészül, addig a sárgarépának alacsonyabb hőmérsékleten több időre van szüksége, hogy finom legyen. Ha önálló ételként sütjük a zöldségeket, nyugodtan fűszerezhetjük, de ha valamilyen hús- vagy halétel mellé köret lesz, figyeljünk arra is, hogy a köret fűszerei harmonizáljanak a hús vagy hal fűszereivel.

Tags:


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás