Görögdinnyetorta

Különleges nyári desszert, dinnyével, mandulával és erdei gyümölcsökkel.

Hozzávalók 2 adaghoz:

A mandulás réteghez:

75 g mandula
125 g porcukor
5 db tojásfehérje
1 csipet só
A tejszínhabhoz
2 dl habtejszín
2 ek porcukor

A tortához:

0.3 kg görögdinnye (2 szelet)
50 g szeder (6-8 szem)
50 g piros ribizli (fél marék)
1 ek mandulapehely

Elkészítés:

A mandulás réteghez:

Az aprítógépbe szórjuk a mandulát és 75 grammot a porcukorból, majd finomra daráljuk.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék porcukrot. A mandulás keveréket óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük.

Elegyengetjük a tepsin a habot, majd 200 fokon 15-20 perc alatt barnára sütjük, és megvárjuk, míg kihűl.
Elkészítjük a tejszínhabot.

A tejszínhabhoz:

A habtejszínt a porcukorral habbá verjük, majd félretesszük.
Összeállítjuk a tortát.

A tortához:

A dinnyéből kb. 3 cm széles karikákat vágunk, majd egy 10 cm átmérőjű körforma segítségével kiszaggatjuk. (A kihűlt mandulás lapnál is ugyanígy járunk el.)

A torta alapja egy dinnyekarika lesz, majd egy réteg tejszínhab jön, utána egy karika mandulás lap, végül még egy réteg tejszínhab. Jöhet a következő dinnyekarika, majd ugyanúgy a többi réteg még egyszer.

A maradék tejszínhabbal körbekenjük a tortát, majd a gyümölcsökkel és mandulapehellyel díszítjük.

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 40×30 cm



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás