Görögdinnyés jégkása koktél

Egyszerű és gyors jégkása koktél a görögdinnye üdítő frissességével.

Hozzávalók:

0,5 kg magszegény görögdinnye héj nélkül felkockázva

70 gramm uborka hámozva

2-3 evőkanál méz

1 evőkanál pezsgőecet vagy fehérborecet

Elkészítés

Hámozzuk meg a magszegény görögdinnyét, vágjuk fel nagy kockákra , majd tegyünk ugyanígy az uborkával is. Öntsük az előkészített összetevőket egy turmixgépbe, majd adjunk hozzá 2-3 kanál mézet, az ecetet, csipet sót, és turmixoljuk össze alaposan. Adjunk hozzá 4 csésze zúzott jeget, és magas fokozaton turmixoljuk tovább, amíg kásás állagú nem lesz (győződjünk meg arról, hogy a jeget alaposan összetörtük, mielőtt a turmixba öntjük). A jégkásának kanalazhatónak kell lennie, mint egy lágy fagylaltnak, ebből tudhatjuk, hogy jól eltaláltuk-e az állagát. Adagoljuk ki a jégkását 6 magasfalú pohárba és díszítsük mindegyik poharat egy-egy uborkaszelettel, mentával.



A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás