26 okt Görögdinnyés jégkása koktél
Egyszerű és gyors jégkása koktél a görögdinnye üdítő frissességével.
Hozzávalók:
0,5 kg magszegény görögdinnye héj nélkül felkockázva
70 gramm uborka hámozva
2-3 evőkanál méz
1 evőkanál pezsgőecet vagy fehérborecet
Elkészítés
Hámozzuk meg a magszegény görögdinnyét, vágjuk fel nagy kockákra , majd tegyünk ugyanígy az uborkával is. Öntsük az előkészített összetevőket egy turmixgépbe, majd adjunk hozzá 2-3 kanál mézet, az ecetet, csipet sót, és turmixoljuk össze alaposan. Adjunk hozzá 4 csésze zúzott jeget, és magas fokozaton turmixoljuk tovább, amíg kásás állagú nem lesz (győződjünk meg arról, hogy a jeget alaposan összetörtük, mielőtt a turmixba öntjük). A jégkásának kanalazhatónak kell lennie, mint egy lágy fagylaltnak, ebből tudhatjuk, hogy jól eltaláltuk-e az állagát. Adagoljuk ki a jégkását 6 magasfalú pohárba és díszítsük mindegyik poharat egy-egy uborkaszelettel, mentával.