11 nov Görögdinnyés-fetás saláta
Elsőre furcsának tűnő ízkavalkád nyári napokra-estékre.
Hozzávalók
5 uborka, szeletelve
1/2 kis méretű, mag nélküli görögdinnye, 2 cm-es kockákra vágva
1/2 csomag friss menta, apróra vágva
1/2 teáskanál só
Fekete bors, ízlés szerint
1/4 bögre olívaolaj
1/4 bögre rizsecet vagy fehér balzsamecet
10 dkg morzsolt feta sajt
½ marék apróra vágott pörkölt pisztácia
Elkészítés
Egy nagy tálban keverjük össze az uborkát, a görögdinnyét, a mentát, a sót és a borsot. Locsoljuk meg az olívaolajjal és az ecettel, és jól forgassuk össze.
Kanalazzuk a salátát egy tálra. Szórjuk meg a fetával, a pisztáciával és a maradék mentával. Őröljünk még egy kis borsot a tetejére, majd tálaljuk.