Görögdinnye torta bogyós gyümölcsökkel

A görögdinnye torta egy olyan izgalmas nyári desszert, mely a habostorta kinézetével, valamint édes és frissítő ízével kitűnő, egyszerűen elkészíthető party desszert lehet!

Összetevők: 12 fő részére

1 db kis méretű, magszegény görögdinnye

400 ml habtejszín

kis csésze szeletelt mandula

1 db kiwi kis cikkelyekre vágva

pár szem eper felszeletelve

100 gramm málna

100 gramm áfonya

Elkészítés:

  1. A görögdinnye mindkét végéből vágjon le kb. 5 cm vastag szeletet, hogy a torta alja és teteje ezáltal kapjon formát. Állítsa a görögdinnyét vágódeszkára, majd a dinnye héját egy éles hosszú pengéjű késsel vágja le körbe haladva, hogy a torta fala is alakot öltsön.
  2. Ízlés szerinti cukormennyiséggel verje fel a hűtőből kivett tejszínhabot. Papírtörlővel törölje szárazra a dinnyét, majd helyezze egy tálra és kenje be a felvert tejszínhabbal.
  3. A tejszínhabbal bevont tortát díszítse fel a bogyósgyümölcsökkel és már kész is torta!


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás