03 dec Görögdinnye torta bogyós gyümölcsökkel
Posted at 20:08h
in Receptek
A görögdinnye torta egy olyan izgalmas nyári desszert, mely a habostorta kinézetével, valamint édes és frissítő ízével kitűnő, egyszerűen elkészíthető party desszert lehet!
Összetevők: 12 fő részére
1 db kis méretű, magszegény görögdinnye
400 ml habtejszín
kis csésze szeletelt mandula
1 db kiwi kis cikkelyekre vágva
pár szem eper felszeletelve
100 gramm málna
100 gramm áfonya
Elkészítés:
- A görögdinnye mindkét végéből vágjon le kb. 5 cm vastag szeletet, hogy a torta alja és teteje ezáltal kapjon formát. Állítsa a görögdinnyét vágódeszkára, majd a dinnye héját egy éles hosszú pengéjű késsel vágja le körbe haladva, hogy a torta fala is alakot öltsön.
- Ízlés szerinti cukormennyiséggel verje fel a hűtőből kivett tejszínhabot. Papírtörlővel törölje szárazra a dinnyét, majd helyezze egy tálra és kenje be a felvert tejszínhabbal.
- A tejszínhabbal bevont tortát díszítse fel a bogyósgyümölcsökkel és már kész is torta!