05 aug Görögdinnye krémleves
Hozzávalók:
- 1 kg görögdinnye
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- ízlés szerint méz, cukor, vagy energiamentes édesítőszer
- 3 db szegfűszeg
- fahéj ízlés szerint
- 1.5 teáskanál lime lé
Elkészítés: A görögdinnyét kimagozzuk, kockára vágjuk és turmixgép segítségével eldolgozzuk. Az összeturmixolt görögdinnyét felmelegítjük, édesítjük, és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük, továbbá belerakjuk a szegfűszeget is. Miután felforrt belerakjuk a lime levet, majd keményítővel és a tejszínnel sűrítjük. 1-2 percig főzzük, majd hűtjük és a hűtőből kivéve hidegen fogyasztjuk.
Készítette: Bálint Anna
Dietetikus/Sport-specifikus dietetikai szakember