Görögdinnye – Dinnyés ricotta

Ricotta, azaz tehéntejből készült túrószerű, friss sajt és sárgadinnye. Izgalmasan kezdődik.

Hozzávalók: (6 személyre)

  • 50 dkg ricotta
  • 1 kis sárgadinnye
  • 2 zselatinlap
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor mentalevél
  • 1 evőkanál citromlé
  • 12 vékony szelet nyers sonka
  • őrölt bors

A díszítéshez:

  • 1 sárgadinnye (zöld)
  • mentalevelek

Elkészítés:

A zselatinlapokat néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tejszínbe keverjük. A ricottát és 2 apróra vágott mentalevelet is beledolgozunk. Sóval, borssal ízesítjük. A dinnyét meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, húsát kis hasábokra vágjuk, és a citromlével együtt a sajtos krémbe keverjük. Hosszúkás formát folpackkal a szélein is kibélelünk, az alját és a széleit a sonkával kirakjuk úgy, hogy mindenhol fedésben legyenek. Erre simítjuk a sajtos krémet, és másnapig hűtőbe tesszük. Tálaláskor folpackkal kibélelt tálra borítjuk, szeletekre vágjuk, és a dinnyéből kivájt golyókkal, mentalevelekkel díszítjük.

  • görögdinnye


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás