10 jún Görögdinnye – Dinnyés ricotta
Ricotta, azaz tehéntejből készült túrószerű, friss sajt és sárgadinnye. Izgalmasan kezdődik.
Hozzávalók: (6 személyre)
- 50 dkg ricotta
- 1 kis sárgadinnye
- 2 zselatinlap
- 2 dl tejszín
- 1 csokor mentalevél
- 1 evőkanál citromlé
- 12 vékony szelet nyers sonka
- őrölt bors
- só
A díszítéshez:
- 1 sárgadinnye (zöld)
- mentalevelek
Elkészítés:
A zselatinlapokat néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tejszínbe keverjük. A ricottát és 2 apróra vágott mentalevelet is beledolgozunk. Sóval, borssal ízesítjük. A dinnyét meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, húsát kis hasábokra vágjuk, és a citromlével együtt a sajtos krémbe keverjük. Hosszúkás formát folpackkal a szélein is kibélelünk, az alját és a széleit a sonkával kirakjuk úgy, hogy mindenhol fedésben legyenek. Erre simítjuk a sajtos krémet, és másnapig hűtőbe tesszük. Tálaláskor folpackkal kibélelt tálra borítjuk, szeletekre vágjuk, és a dinnyéből kivájt golyókkal, mentalevelekkel díszítjük.