Görögdinnye – Dinnyés-mandulás csemege

Egyszerű trükk, hogyan tudunk feldobni egy szelet sárgadinnyét!

Hozzávalók:

  • 5 dkg mandulaforgács
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 4 evőkanál méz
  • 1-1 sárga- és zöldbélű sárgadinnye
  • 1 evőkanál narancslikőr

Elkészítés:

Teflonban megpirítjuk a mandulaforgácsot, majd konyhai papírtörlővel leitatjuk a zsiradékot. A rozmaringot a mézzel együtt mozsárban megtörjük. 5 percig állni hagyjuk, majd szitán áttörjük. A dinnyéket kettévágjuk, a magjukat kikaparjuk, és húsukat felszeleteljük. A színeket váltogatva, legyezőszerűen tányérokra rendezzük a dinnyeszeleteket. A mézet a tetejére csurgatjuk, majd a likőrrel meglocsoljuk. A mandulaforgáccsal körítjük, és azonnal tálaljuk.

Jó tudni!

A sárgadinnye hideg helyen két napig tartható el, hűtőben 5-6 napig, de ekkor jól zárható dobozba tegyük, hogy a többi étel ne vegye át az illatát!

A dinnye illata intenzívebb lesz, ha miután kivettük a hűtőből, még 10-15 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, csak utána szeleteljük fel.

  • görögdinnye


A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás