21 márc Görögdinnye – Dinnyés-mandulás csemege
Egyszerű trükk, hogyan tudunk feldobni egy szelet sárgadinnyét!
Hozzávalók:
- 5 dkg mandulaforgács
- 1 kávéskanál rozmaring
- 4 evőkanál méz
- 1-1 sárga- és zöldbélű sárgadinnye
- 1 evőkanál narancslikőr
Elkészítés:
Teflonban megpirítjuk a mandulaforgácsot, majd konyhai papírtörlővel leitatjuk a zsiradékot. A rozmaringot a mézzel együtt mozsárban megtörjük. 5 percig állni hagyjuk, majd szitán áttörjük. A dinnyéket kettévágjuk, a magjukat kikaparjuk, és húsukat felszeleteljük. A színeket váltogatva, legyezőszerűen tányérokra rendezzük a dinnyeszeleteket. A mézet a tetejére csurgatjuk, majd a likőrrel meglocsoljuk. A mandulaforgáccsal körítjük, és azonnal tálaljuk.
Jó tudni!
A sárgadinnye hideg helyen két napig tartható el, hűtőben 5-6 napig, de ekkor jól zárható dobozba tegyük, hogy a többi étel ne vegye át az illatát!
A dinnye illata intenzívebb lesz, ha miután kivettük a hűtőből, még 10-15 percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk, csak utána szeleteljük fel.