11 nov Gomba – Gombás pulykacomb
Római tálban a legfinomabb!
Hozzávalók:
- 2 pulyka felsőcomb
- 80 dkg gomba
- 10 császárszalonna (vékony szelet)
- petrezselyem
- só
Elkészítés:
A beáztatott római tálat vékony szalonnaszeletekkel kibéleljük. A gomba egy részét rátesszük a szalonnára, majd ráfektetjük a sóval bedörzsölt, kicsontozott, lebőrözött húst. Egy-egy szelet szalonnával letakarjuk, és a maradék gombát körérakjuk. 1 dl vizet öntünk a gombás húsra, lefedjük a tálat, és hideg sütőbe tesszük. Közepes hőmérsékleten 75 percig pároljuk. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fedőt, és még 30 percig sütjük, hogy a teteje szépen megpiruljon. A húst felszeleteljük, és a velesült gombával körítjük. Finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és zöldségekkel díszítjük.