Gomba – Gombás pulykacomb

Római tálban a legfinomabb!

Hozzávalók:

  • 2 pulyka felsőcomb
  • 80 dkg gomba
  • 10 császárszalonna (vékony szelet)
  • petrezselyem

Elkészítés:

A beáztatott római tálat vékony szalonnaszeletekkel kibéleljük. A gomba egy részét rátesszük a szalonnára, majd ráfektetjük a sóval bedörzsölt, kicsontozott, lebőrözött húst. Egy-egy szelet szalonnával letakarjuk, és a maradék gombát körérakjuk. 1 dl vizet öntünk a gombás húsra, lefedjük a tálat, és hideg sütőbe tesszük. Közepes hőmérsékleten 75 percig pároljuk. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fedőt, és még 30 percig sütjük, hogy a teteje szépen megpiruljon. A húst felszeleteljük, és a velesült gombával körítjük. Finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és zöldségekkel díszítjük.

  • gomba
Tags:


%d bloggers like this:

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás